dissabte, 8 de novembre del 2014

Un cap de setmana en Albarracín

El passat pont del 9 d’octubre vam passar 3 nits a Albarracín, va ser un poc més que un cap de setmana, però en tot cas és una molt bona destinació per gaudir d’un parell de nits fora de casa. Està molt propet de València i Castelló i quedareu bocabadats d’un paisatge encisador  i un poble de conte.

Com sempre, decidim les coses a corre-cuita, fins la setmana d’abans no sabérem que podíem tindre festiu el dia 10 d’octubre. Una vegada més,  volíem eixir a la muntanya per allunyar-nos un poc del litoral i buscar la fresca de l’interior. La nostra assignatura pendent és anar a la Garrotxa – ja ho hem intentat tres vegades – però ens semblava massa lluny per només 3 nits. Sols en cas de poder  estar més temps ens decidim a anar més lluny, si no és necessari li estalviem hores de cotxe a Joan i a la mare que ja es va cansant d’estar moltes hores en la mateixa posició. Ups! Potser no ho sabíeu però estem esperant al segon bebé en la motxilla! De fet hem passat un estiu molt casolà de repòs, perquè el nou ens ha donat un parell d’esglais, així que este cap de setmana era com les nostres vacances. El mal és que no començàrem massa bé, sense temps de preparar-ho. En tot cas sabíem que Albarracín és un lloc que no defrauda mai, ja vam estar anys enrere i ens agradà moltíssim.



El principal problema d’un cap de setmana de pont es poder trobar allotjament a última hora. Sempre intentem trobar preferiblement un apartament o casa rural que ens permet cuinar i tindre més opcions, amb xiquets pensem que és més fàcil i còmode que anar a un hotel. L’oferta d’Albarracín és molt gran però principalment ho és d’hotels  i habitacions rurals, així que quan ens trobàrem amb la possibilitat d’anar de camping, cridàrem per preguntar la disponibilitat que hi havia en el Camping Ciudad de Albarracín.


Trobàrem un bungalow de 4 places lliure i allà que anàrem. Ens agradava la idea d’anar a un camping i poder eixir de la casa en la foscor i jugar amb les piletes, ens pensàvem que estaríem rodejats d’arbres però no va ser així. Les casetes de fusta de 4 places estan només entrar al camping, just al costat de la carretera d’entrada, formen un rogle tancat en una plaça amb el terra de pedra. A nosaltres ens va tocar la número 10, la que més a prop estava de la carretera. No ens va agradar massa la idea perquè no estaríem tranquils  si Joan estava fora jugant i nosaltres dins, tenim la sort de tindre un fill molt cregut però no era gens còmode. Les casetes de 6 places estan un poc més amunt i un poc més aïllades.



Hem de dir al seu favor que la caseta estava nova, aïllava perfectament el so dels cotxes, no sentíem res, la calefacció anava perfectament  i estava molt neta i molt ben equipada. Per altra banda, per anar amb un xiquet que encara dorm en bressol de viatge, no és gens còmoda. Té dos habitacions, una amb dos lliteres i un estret espai per entrar on era impossible posar el bressol -  finalment gastàrem esta habitació d’armari, i l’altra amb un llit de matrimoni, una tauleta de nit i un xicotet i estret armari. Vam tindre la sort que els mobles estaven solts, així poguérem traure l’armari i la tauleta i férem lloc per poder posar el bressol de Joan.
És un espai menut i útil per anar amb xiquets més majors que poden dormir en una llitera, però si viatgeu amb els vostres bebès no és massa còmode, i perquè només anàvem amb un bressol que dos haguera sigut impossible.  A més a més, este càmping no vos ofereix cap servei per viatjar amb bebés, ni bressol, ni trones... hi ha un xicotet parc al costat de la recepció però amb tot el ferro que es gastava als anys 80. No és un càmping pensat per als més menuts.
En tot cas, només anàvem a dormir i algun dia a fer la becadeta i descansar un poc. Vam tindre la sort de viatjar a Albarracín  amb un virus intestinal que ens va enganxar als tres, encara i tot ho vam passar molt bé, però no vam poder gaudir massa de la gastronomia.

Rutes per Albarracín

Totes les vesprades visitàvem al poble. Al pare sherpa li va passar pel cap dir-li a Joan que a Albarracín hi havia un rei i ens passàvem les vesprades buscant-lo en sa casa i en totes les cases i esglésies que Joan pensava que podia viure un rei. Albarracín és per passejar-la i gaudir-la poc a poc, per jugar a la plaça i descansar un ratet.



De matí, vam eixir els dos dies per la mateixa zona per estirar les cames i fer unes rutes molt còmodes, curtes i senzilles per fer amb Joan. Ell ja vol caminar més que anar en la motxilla, així que va ser perfecte, camins més planers per anar amb xiquets impossible. La zona escollida està molt a prop del poble i és on es troben les pintures rupestres.



A més a més l’últim dia descobrírem la ruta fluvial que envolta el poble, la qual és una meravella. No la poguérem fer sencera perquè vam començar prou tard i es va fer fosc,  però és molt bonica, encara que recomanable per fer-la amb xiquets més majors o amb els menuts però dins de la motxilla per dos raons: els desnivells i el perill de caiguda.



Sobre estes rutes vos parlarem en la següent entrada amb totes les dades necessaris per no perdre’s. Esperem almenys amb este resum fer-vos goleta i donar-vos una opció molt bona per fer una eixida curteta de cap de setmana.

Ups! Quasi ho oblidem! De tornada passàrem per Dinópolis, Joan al·lucina amb els dinosaures i ens semblava una gran idea. A nosaltres no ens va agradar, ens va semblar massa car per al que oferixen i més si teniu un fill de l'edat de Joan. Hi havien moltes coses a les que Joan no podia accedir-hi. A més a més, el nivell dels espectacles i la desorganització i preus del restaurant ens van deixar molt decebuts amb el parc. Millor, estalvieu els diners i compreu-vos un abonament anual manada de Bioparc com anem a fer nosaltres. Heu anat, vos va agradar l'experiència? En tot cas, Albarracín vos dóna també la possibilitat de passar un dia a Dinópolis.

No oblideu esta destinació com una bona opció per fer una eixida de cap de setmana. Gaudireu a muntó!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...