La motxilla porta bebé


Quan pot començar el teu fill a fer eixides amb este tipus de motxilla?

Es recomana que no siga abans dels sis mesos. És a esta edat quan comencen a tindre més forta l'esquena, aguantar bé el cap i  poder seure sense problemes, encara que no s'aguanten sols. De segur que no voleu que el vostre fillet tinga problemes d'esquena en el futur. De tota manera tot depen de cada xiquet i de la seua maduresa física, els seu pes, llargària, etc. Ha de ser en el moment que ells puguen estar còmodes dins la motxilla. És ben segur que un bebé que no puga vore per damunt les orelleres o que vaja de costat per no quedar-se dret no estarà còmode. Heu d'estar segurs que el vostre fill està a gust.
No s'avanceu, no tingueu pressa! En açò sí que manen ells! No voldreu que li agafe mania a la motxilla abans d'hora, no?
Heu de provar primer,  proveu per casa, baixeu al parc i fixeu-vos en la seua expressió, si renega o si riu. Mireu com està assegut, si se'n va de costat o es queda recte, si està ben agafat, si li molesten els arnesos... Com vegeu hi han molts factors a tindre en compte, així que de nou... paciència!!!

Si és més xicotet també el podeu dur a la muntanya, en cap moment estem dient que no ho pugueu fer, però en este cas amb una motxilla porta bebé davantera. Nosaltres no ho vam fer perquè era hivern i ens va semblar massa prompte amb el fred que feia, van ser les nostres circumstàncies, però ho podeu fer sense cap problema.

Fins quina edat pot anar en la motxilla?


La motxilla pot aguantar un pes de 21 quilos (almenys el nostre model). No sols de xiquet sinó també hem de pensar que du més càrrega. Suposem que intervindran diferents factors per aparcar la motxilla:

 • El pes del xiquet (el nostre té 7 mesos i ja pesa 9 quilos) i el que puga suportar el pare (en el nostre cas és el pare el "sherpa", la mare du la motxilla menuda)  
 • El temps que vullga aguantar el xiquet
 • Segons quan comence a caminar, etc.

Quan de temps seguit poden anar en la motxilla?

Com a màxim no hauria d'anar més de 2 hores seguides en la motxilla. Penseu que les seues cames estan penjant i que estan asseguts, la qual cosa si són molt menuts no és la postura més habitual per a ells. Calculeu el temps que duren les rutes i adapteu-les a eixe horari, un màxim de dos hores en la motxilla amb totes les parades que siguen necessàries per estirar les cametes o pendre's el biberó, les sopetes, mamar, etc. Com sempre paciència, heu d'adaptar-vos a ells i no tindre pressa. Així disfrutareu tots, no penseu que aneu a continuar amb el ritme de sempre. Això no vol dir que no pugueu fer més de dos hores de marxa amb el xiquet a l'esquena, el que vos diguem és que no esteu més de dos caminant sense baixar-lo.


Quina motxilla utilitzem nosaltres?

Ens agradaria titular açò:" la millor motxilla pel teu fill" però no vos podem fer eixa recomanació. Primer perquè cap empresa de material de muntanya ens paga i passem de fer publicitat gratuïta i segon perquè no ho sabem. De l'única cosa que podem parlar-vos és del model que nosaltres gastem i de com ens funciona. Si voleu comparar només heu de cercar per internet i trobareu tendes i fòrums on vos mostren diferents models de diferents preus (entre 100 i 300 euros).

Nosaltres no ho vàrem fer ja que tinguérem la gran sort que uns amics ens la passaren. Els seus fills ja havien crescut i  sabien que nosaltres l'aprofitaríem. Abans de comprar-vos una assegureu-vos que cap amic o conegut en té i vol desfer-se d'ella. Si el teu fill no la gasta pot convertir-se en un trasto perquè ocupa molt a l'hora de guardar-la.
Pregunteu primer i s'estalviareu molts diners!!!

Hi han de moltes marques Deuter, Altus, Ferrino... i molts models. Això sí, si la compreu o vos la passen, dóna igual com l'aconseguiu, penseu que ha de ser còmoda per al xiquet i sobre tot molt segura!

Nosaltres tenim la DEUTER Kid Confort II i estem molt contents. Pensem que és una motxilla adaptable, segura, resistent i confortable per les següents raons:
 • És lleugera
 • El sistema de subjecció i els tirants s'adapten a la llargària de l'esquena, a més de deixar lliure els malucs per fer moviments complexos en zones complicades. El cinturó està reforçat i té butxaques.
 • L'esquena és transpirable
 • L'arnés de subjecció del bebé és molt segur i adaptable.
 • Les orelleres són ajustables i blanetes per poder recolzar el cap i pegar bones becadetes
 • El recolzament metàl·lic per deixar la motxilla al terra és resistent i molt estable
 • Té moltes butxaques
 • Incorpora una butxaca vertical a l'esquena per dur aigua en borses d'hidratació
 • Té un parasol. En este cas no es troba incorporat a la motxilla, els pots traure i tronar a col·locar.
Complement:
 • Tenim protecció de pluja (també ens el van passar)
Coses a millorar, que encara no hem aconseguit però estaria bé tindre:


Altres motxilles que tenen els nostres amics...


Candela utilitza la Deuter baby city

És una motxilla senzilla. El pare de Candela ens va dir que és un poc incòmoda per anar  hores de marxa per la muntanya. Sols té una butxaca gran. Sembla estar com ja diu el seu nom per fer turisme per la ciutat o fer eixides curtes.

 


Martí utilitza la Deuter Confort Plus

És una motxilla molt completa amb la qual els pares de Martí l'han carregat amb més de tres anys i un pes de 16 quilos (el pes de Martí)
És molt estable el recolzament metàl·lic per deixar-la a terra (és el mateix sistema de la que duguem nosaltres), el cinturó està reforçat encara que no és tan ample com el de la Kid Confort II i no du butxaques, l'esquena és transpirable i l'arnés del xiquet té bona subjecció. També du parasol encara que menys butxaques per guardar coses. Els pares de Martí estan molt contents amb ella!


Poc a poc anirem comentant-vos altres models de la gent que ens acompanya en la muntanya. Si voleu deixar-nos el vostre comentari sobre el model que utilitzeu vosaltres o les vostres experiències amb estos que hem nomenat ací, estarem encantats de sentir-vos. Ja sabeu que la informació d'esta pàgina es basa en les nostres experiències, no volem vendre-vos res, només contar-vos que ens semblen i si d'esta manera vos podem ajudar a decidir-vos, perfecte!

Esperem els vostres comentaris!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Ens interessen moltíssim les vostres experiències, voleu compartir-les amb nosaltres?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...